Mikrocölöpözés | Cölöpalapozás

Vállalási területünk: Országosan (Budapest és Vidék egyaránt)

Társaságunk által másfél évtizede alkalmazott, rendkívüli stabilitást biztosító technológia kevés élőmunkával és anyagfelhasználással jár.

Épületen belüli cölöpalapozás vagy alap megerősítés estén illetve nehezen hozzáférhető helyeken optimális megoldás a vert acélköpeny csöves technológiával történő cölöpalapozás.

A technológia megegyezik a vert-, vibrált cölöpök készítésével, azzal a különbséggel, hogy a verőcső helyett egy acélcső kerül leverésre, mely nem kerül visszahúzásra. A köpenycsöves cölöpbe nem szükséges betonacélt elhelyezni, mert a köpenycső teherbírása a cső vastagságának változtatásával növelhető.

A kivitelezés során nem okoz gondot a magas talajvízszint sem, mivel az acélcső zárt rendszert képez. A mikrocölöpös alapmegerősítés történhet függőlegesen, vagy közel függőlegesen beépített merev magrudas fúrt-injektált talajhorgonyokkal , illetve előre lefúrt és utólag injektált acélcső magrudas mikrocölöpökkel.

A mikrocölöp teherátadó és korrózió ellen védő cementköpenyének kialakítására nagyon sűrű (alacsony víz/cement tényezőjű) cementes anyaggal "záróinjektálást"hajtunk végre magas injektálási nyomással.
A fúrt-injektált talajhorgonyok mikrocölöpként való alkalmazásánál a mikrocölöp készülhet úgy is, hogy speciális fúrófejjel akár alaptestet átfúrva készülhet el egy ütemben a mikrocölöp.
Ezáltal a mikrocölöp és az alaptest közötti teherátadás egyszerűen, korróziómentesen megoldható.

Injektált acélcső magrudas mikrocölöp készítésekor első lépcsőben a cölöp tervezett külső átmérőjének megfelelő furat készül el híg cementtejes furatmegtámasztással, majd ebbe a furatba kerül a cölöp magrúdjaként szolgáló perforált acélcső (magcső). A magcső körüli átcementált furattest szilárdulásának megkezdődése után történik a mikrocölöp környezetének végleges injektálása sűrű cementtejjel, nagy injektálási nyomáson.

Mikrocölöpözést alkalmazhatunk épületsüllyedés megállítására, alapok megerősítésére, olyan helyzetekben is, ahol a szondás injektálás nem lehet elég hatékony.

Mikrocölöpözéshez fokozatosan toldható, menettel ellátott acél rúdhorgonyokat fúrunk le meredek szögben, legtöbb esetben az alaptesten keresztül. Miután a horgonyok rögzítésre kerülnek megtörténik az injektálás a horgonyokon keresztül, nagynyomású injektálószivattyú alkalmazásáva

 Előnyei:

 • Szinte minden talajtípus esetén nagy kivitelezhetőségi biztonsággal alkalmazható
 • A technológia gyorsasága miatt nagy termelékenységet tesz lehetővé
 • Munkagödrök megtámasztásánál is használható
 • Gyors kivitelezési idő

Alkalmazási területek:

 • Épületek statikai megerősítése (boltív-, falazatrepedés, stb.), épületsüllyedés megállítása
 • Kisebb géppel is végezhető, ezért kevesebb a helyigény
 • Földcsuszamlás megállítása (a víz további bejutásának megállítása, ill. az elmozdult talajréteg megerősítése)
 • Vízgátak megerősítése (szivárgások, buzgárok megszüntetése)
 • Talajvízáramlás, gázszivárgás megállítása
 • Környezetvédelem, hulladéktárolók szivárgó káros anyagainak terjedését és felszívódását gátló szigetelő injektálás révén
 • Feltörő vizek elzárása (pl.: metróalagutak, bányajáratok)
 • Betontárolók, veszélyeshulladék-tárolók repedéséinek, fugáinak tömítése, a talajvíz rendszertől való elzárása
image001

      

  (Árajánlatkérése a központi e-mail címünkre fog beérkezni: info@injektalas-betonloves.hu.
  A megadott adatokat 3-ik fél részére nem adjuk át, reklám célra nem használjuk fel!)